Onze gebreide kleding

Al onze kledingstukken worden vervaardigd in Schotland, de wereldwijde referentie voor topkwaliteit lamswol en kasjmier gebreide kleding.

Zoals veel mensen vandaag voelen we ons betrokken bij het behoud van onze planeet en dit is de reden waarom we onze productiepartners niet alleen hebben geselecteerd op basis van de kwaliteit van hun productie, maar ook op hun betrokkenheid bij duurzaamheidsprogramma's.

Mur couvert de bobines de laine de différentes couleurs

De afzonderlijke onderdelen van een kledingstuk worden met de hand in elkaar gezet door hooggekwalificeerd personeel. Kwaliteitscontroles worden uitgevoerd door deskundige ogen in verschillende stadia van de productie om de hoogst mogelijke kwaliteit van de afgewerkte producten te garanderen.

Vertrouwend op de ongeëvenaarde Schotse knowhow en ervaring om garens te spinnen, en het meesterschap van hun ambachtslieden om gebreide kleding te maken, zijn we er trots op onze klanten de beste producten te kunnen bieden.

Paysage écossais avec mouton

Duurzaamheid

Het verkopen van in Europa geproduceerde kleding biedt tal van duurzaamheidsvoordelen die het overwegen waard zijn. Hier zijn enkele belangrijke punten om uit te leggen waarom deze praktijk duurzaam is:

  1. Verminderde CO2-voetafdruk : door kleding dichter bij het verkooppunt te produceren, worden de transportafstanden aanzienlijk verkleind. Dit betekent minder CO2-uitstoot door verzending, wat resulteert in een kleinere CO2-voetafdruk in vergelijking met kleding die op verre locaties is geproduceerd. Door de Europese productie te ondersteunen, dragen we bij aan het tegengaan van klimaatverandering en het bevorderen van verantwoordelijkheid voor het milieu.
  2. Ethische productienormen : Europa heeft strikte arbeidswetten en -regelgeving, die eerlijke lonen, veilige werkomstandigheden en werknemersrechten garanderen. Het kopen van in Europa geproduceerde kleding ondersteunt ethische productiepraktijken, minimaliseert het risico van uitbuiting en bevordert sociale duurzaamheid.
  3. Ondersteuning van de lokale economie : door kleding van Europese makelij te kiezen, dragen we bij aan de ondersteuning van lokale economieën. Deze bedrijven hebben vaak een sterke band met hun gemeenschappen en zijn eerder geneigd te investeren in duurzame praktijken en technologieën. Het bevordert het creëren van banen en economische groei terwijl het de afhankelijkheid van overzeese productie minimaliseert.
  4. Transparantie en traceerbaarheid : Europese productiefaciliteiten handhaven vaak hogere niveaus van transparantie en traceerbaarheid in de hele toeleveringsketen. Het zorgt voor beter toezicht en verantwoording, en zorgt ervoor dat aan milieu- en sociale normen wordt voldaan. Klanten kunnen weloverwogen keuzes maken door te weten waar en hoe hun kleding wordt gemaakt.
  5. Kwaliteit en duurzaamheid : in Europa gemaakte kledingstukken staan ​​bekend om hun vakmanschap en aandacht voor detail. Ze zijn vaak ontworpen met het oog op een lange levensduur, waarbij de nadruk ligt op hoogwaardige materialen en constructietechnieken. Door kleding te promoten die gemaakt is om lang mee te gaan, moedigen we duurzame consumptiepatronen aan en verminderen we de milieu-impact van wegwerpmode.
  6. Potentieel van de circulaire economie : Europese landen lopen voorop in de beweging van de circulaire economie, waarbij de nadruk ligt op hulpbronnenefficiëntie en afvalvermindering. In Europa geproduceerde kledingstukken zijn vaker ontworpen met het oog op recycleerbaarheid en circulariteit. Dit vergemakkelijkt processen voor materiaalterugwinning en recycling, wat bijdraagt ​​aan een duurzamere en circulaire mode-industrie.